Jak sieć 5G wpłynie na rozwój autonomicznych samochodów?Według szacunków firmy Gartner do 2020 roku na drogach poruszać się będzie około 250 mln połączonych z siecią pojazdów. Może nie będą to jeszcze całkowicie samo
28.02.2017Zielone dodatki poszukiwane!Coroczne wybory koloru roku przez Pantone przypominają obrady Rady Bezpieczeństwa ONZ. Przedstawiciele wszystkich oddziałów spotykają się w losowo wybranej europejskiej stolicy i debatują,
Pod czym spać zimą?Porady eksperta WendreCo zrobić kiedy noce pod zwykłą kołdrą okazują się zbyt zimne,a ciepły koc nie wystarcza? Odpowiedzią może okazać się dobór odpowiedniej kołdry. Ekspert Wendre podpowiada na c
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, 9.10.2019ZMIANA W PODATKU DOCHODOWYM – CO OZNACZA DLA PRZEDSIĘBIORCÓW?Od wtorku 1 października 2019 roku obowiązuje nowa skala podatkowa. Zmiany przede wszystkim polegają na obniżeniu progu podatk
Współczesna klasyka a trendy w wydaniu EichholtzHolenderska marka wykreowała modę na styl nowoczesnej klasyki. Wydawałoby się, że ta bezpieczna estetyka nie jest w stanie niczym zaskoczyć. Jednak projektanci Eichholtz potrafi�
Nietypowe elementy nawierzchni z kostkiSTROMY ZJAZD DO GARAŻUPewne fragmenty nawierzchni brukowanych wymagają specjalnego potraktowania. Jednym z nich jest zjazd do garażu w podpiwniczeniu. Zwłaszcza, jeśli mamy do pokonania du�
Naturstone – różne oblicza kamieniaNaturstone to nowa, uniwersalna kolekcja Ceramiki Paradyż, powstała z inspiracji strukturą skały. Niepowtarzalny wzór, idealnie oddający niejednorodną fakturę kamienia, został przeniesio
Warszawa, styczeń 2021Informacja prasowaZmiany klimatu w PolsceCo nas czeka w pogodzie w XXI wieku?Styczeń 2020 w całej Europie był najcieplejszym początkiem roku na przestrzeni ostatnich dekad. Odnotowano wówczas temperatur�
Trójkąty, heksagony, oktagony – nowoczesne kuchnie wręcz kochają geometryczne kształty! Zagościły w nich już wielokątne płytki, półki, podkładki, nawet talerze. Teraz firma Deante proponuje… zlewozmywaki!Dla osób, kt
Informacja prasowaWarszawa, 17.07.2018r.Raporty Unii Europejskiej dotyczące strat żywności wskazują, że wynoszą one ponad 173 kg rocznie w przeliczeniu na mieszkańca. Za część z nich odpowiedzialna jest branża transportowa